Technology

3/Technology/post-list

Bill Gates szerint új világjárvány közeleg

Bill Gates volt a vendége a minap zajlott Munich Security Conference-nek, ahol elsősorban biztonságtechnikai témában kérdezték őt - tudatta a hvg.hu. A Microsoft társalapítója ugyanakkor nem kerülhette el azt a másik dolgot sem, ami ugyanúgy kihatással van a napjainkra: ez pedig a koronavírus-járvány.

Gates-nek az az általános vélekedése, hogy a koronavírus után egy újabb világjárvány törhet ki. Ezt azonban valószínűleg egy másik kórokozó okozza majd. Azzal nyugtatta ugyanakkor közönségét, hogy most még a „ma” van, a koronavírus elleni küzdelmünk pedig jól áll: szerinte az oltásoknak köszönhetően drámaian csökkent a súlyos megbetegedések miatti kockázat.

Ugyanakkor rámutatott: nem szabad hátradőlnünk, az orvostechnológia fejlesztése mindennél fontosabb. Ha pénzt fordítunk rá, úgy hatékonyabban védekezhetünk a jövőbeni betegségek ellen is – hangsúlyozta a milliárdos a CNBC összefoglalója szerint.

Biil Gates maga is dollár százmilliókat adományozott vakcinafejlesztésre, a konferencián pedig úgy vélekedett: a jövőben sokkal gyorsabban kell reagálnunk. A milliárdos ezután arra szólította fel a kormányokat, hogy azok már most fektessenek be a kutatásokba. „Egy következő világjárványra nem olyan drága felkészülni. Ez nem olyan, mint az éghajlatváltozás. Ha racionálisan cselekszünk, időben elkapjuk” – magyarázta az egészségügyi kérdésekben is egyre gyakrabban felszólaló üzletember.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

0 Comments:

Megjegyzés küldése